Glamour Gold Golden retriever kennel

  • 2019-03-13

 

A nevem Ilyés Nikolett. Születésem óta a fővárostól mindössze 30 km-re fekvő Gödöllőn élek. Lakóhelyünk adottságai rendkívül kedvezőek kutyák tartására, mivel a Gödöllői-dombságban számtalan kiránduló hely, tó és mező található, egyszóval minden adott arra, hogy kutyáink a lehető legmegfelelőbb környezetben éljék mindennapjaikat.

Generációkra visszatekintve családunkban a kutya mindig is teljes értékű családtagnak számított. Gyermekkorom óta kutyák vettek körül, azonban a valódi fordulópont 2004-ben következett be az életemben: beleszerettem egy gyönyörű aranyszínű golden retrieverbe, akit David Alderton „Kutyák” című könyvében fedeztem fel. Szerelem volt első látásra. Álmodoztam, hogy egyszer nekem is lesz egy ilyen kutyám. Ez az álmom 2004 decemberében vált valóra amikor megkaptam életem első golden retrieverét, Kevint.

A kutyaiskola, ahova Kevinnel jártam, 2005. tavaszán kirándulást szervezett Babatpusztára a tavakhoz. Ekkor tudtam meg, hogy ott aznapra golden retriever klubkiállítást szerveztek. Mikor megláttam a rengeteg golden retrievert, nem hittem a szememnek. Leírhatatlan élmény volt számomra, amit míg élek sosem felejtek el! Sok-sok golden retriever és tulajdonosa, neves tenyésztők akiket mindaddig csak az Interneten, újságban vagy a tv-ben láthattam.

Nem is kellett több, elhatároztuk, hogy szeretnénk egy kiskutyát, akivel mi is járhatunk kiállításra. Még ebben az évben elutaztunk a Kecskemét CACIB kiállításra ahol sok golden retriever tenyésztővel ismerkedtem meg, köztük Glied Alexandraval, a Splendid Star kennel tulajdonosával. Családunk legújabb tagja 2006. tavaszán csatlakozott hozzánk, Splendid Star Shelly személyében.

Már ekkor tudtam, hogy nem Ő lesz életem utolsó golden retrievere…

A fajta iránti szeretetem napról-napra nőtt, 2009. januárjában született meg a Wind Lovin’ kennelben a svéd import, többszörös európa és világgyőztes Dewmist Silk Screen és Sunnyfield’s All My Lovin’ párosításából a “B” alom. A kiskutyák közül a sötétkék szalagos kant, az alom mai napig legeredményesebb kutyáját választottam ki, Wind Lovin’ Bright Spirit “Sven”-t. Sven számtalan fajta és fajtacsoport győztes, International Champion, Hungarian Champion (HCH), Hungarian Grand Champion (HGRCH), Hungarian Show Champion (HSCH), Szerb Champion (SRBCH),
Szerb Grand Champion (SRBGRCH), Derby Győztes’09, közel 70xCAC, számtalan CACIB …

2013. szeptemberében, az akkor mindössze 5 éves Svennél nyirokmirigy daganatot diagnosztizáltak. Egy Világ omlott össze bennünk de nem adtuk fel, küzdöttünk érte, hogy a kutya, akit annyira szeretünk meggyógyuljon és hosszú, boldog életet élhessen. Egy teljes állatorvosi csapat állt össze kifejezetten Sven gyógyítása érdekében. Együtt harcoltunk érte. Sajnos mindhiába… Sven szervezete 2013. december 11-én hajnali 3 órakor feladta a harcot és a mi “csoda kutyánk” kezeink között hunyt el.

A Glamour Gold kennelt 2008. nyarán alapítottuk meg.

Kennelünk első alomja 2008. októberében született meg, az akkor legeredményesebb magyar tenyésztésű kantól, Sunnyfield’s Austrin Powers-től és Splendid Star Shelly-től.

2012. elején érkezett meg Csehországból kennelünk legújabb tagja Bailar el Corazon Touch Of Heaven “Angel”, a méltán híres európagyőztes és számtalan ország championja, Majik Truth or Dare “Nigel” első Magyarországon élő utódjaként. Angel a 2013. évi “World Gundog Show”-n, Catherine Collins (IRE) fajtaspecialista bírónő bírálata alapján növendék osztály győztese lett, a világkiállításon 43 fiatal szukából a legszebb 7 közé lett választva, emellett többszörös fiatal osztálygyőztes, Best Junior és Junior Best of Group, Szerb Junior Champion.

2014. novemberében kennelünk egy újabb taggal bővült, névszerint Destiny of the Famous Family “Annie”, az angol import, Spanyolországban élő fiatal európagyőztes, International Champion, Spanyol Champion, Giblaltár Champion, Horvát Junior Champion Ritzilyn Rick O’Shay és a 2012. évi világgyőztes és fajtagyőztes svéd import Dewmist Star of the Blue Hope utódja. Annie nem csak kimagasló genetikai háttere és szép külleme miatt különleges számunkra, de elragadó és kiegyensúlyozott temperamentumával nap, mint nap képes minket levenni a lábunkról. 13 hónapos korára sikeresen teljesítette a Hungária Junior Champion cím feltételeit, a szükséges három HPJ cím mellett 2x Best Junior és 2x Best of Opposite Sex, 4x CAC cím büszke tulajdonosa.  2015 őszén sikeres képességvizsgát tett és magas pontszámmal küllemileg tenyészthető minősítést kapott.

2015. december végén csatlakozott hozzánk kennelünk legfiatalabb tagja Wind Lovin’ Jewel of the Heart “Rose” személyében. Rose 4 hónapos korára teljesítette a Hungarian Minor Puppy Grand Winner (4 * Minor Puppy osztály győztes, 4 * Best Minor Puppy, 2 * Minor Puppy Best in Show TOP 6) és 7 hónapos korára a Hungarian Puppy Grand Winner cím feltételeit. 7,5 hónaposan Bruno Facq (FR) fajtaspecialista bíró bírálata alapján kölyök osztály győztes és Reserve Puppy Best in Show a GRK Special CAC kiállításon! 2016. szeptemberében mindössze 11 hónaposan erős fiatal osztályból lett Kitűnő 1., HPJ majd Best Junior (ezzel kvalifikálta magát a 2017. évi Cruft’s-ra) és Fajtagyőztes címeket szerzett. Az I. Retriever és Vízikutya Speciál kiállításon szintén erős fiatal osztályból lett Kitűnő 1., HPJ, ezzel Special Junior Winner’16 (MRVE) és végül a kiállítás legszebb fiatal kutyája, Junior Best in Show címeket szerzett. Ezekkel a címekkel teljesítette a Hungária Junior Champion cím feltételeit is. Élete első felnőtt osztályos szereplésén növendék osztályban CAC, CACIB majd a fajta legszebbje, Best of Breed lett mindössze 15 hónaposan. Nem sokkal később, alig 18 hónaposan egy újabb CACIB kiállításon lett ismét növendék osztály győztes, CAC majd CACIB és végül Best of Opposite Sex. A 2017. évi MRVE Speciál kiállításon Mrs. Charmaine Ennis van Mareen bírálata alapján növendék osztály győztes CAC és 2. legszebb szuka lett, fantasztikus bírálattal.
Alig, hogy kilépett a kiállítási ringből, megmutatta, hogy munkában is szépen megtudja állni a helyét: zökkenés mentesen teljesítette a képességvizsgát és tenyészszemlét nagyon szép, korrekt bírálattal. Rose nemcsak kiállítási és munka eredményeivel örvendeztetett meg bennünket de nagyon szép egészségügyi eredményeivel is.

Ahogy felnőtt kutyáinkra így kennelünkben született kiskutyákra is nagy figyelmet fordítunk…

Kiskutyát kizárólag leinformálható helyre, felelősségteljes állatbarátoknak adunk, előzetes beszélgetés alapján és személyes találkozás után. Kiskutyáink kivétel nélkül eb származási igazolással (törzskönyv), mikrochipezve, koruknak megfelelően oltva és féreg hajtva, kisállat egészségügyi könyvvel, előzetes állatorvosi vizsgálatok után 8 hetes kort betöltve költözhetnek új otthonaikba.

Számunkra nem a mennyiség, hanem a minőség számít, így tenyésztési célunk nemmás, mint a kitűnő küllemű és munkaképességű, egészséges, nyugodt és stabil idegrendszerű golden retrieverek tenyésztése.

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy kutyáink a lehető legjobb életet élhessék és boldogok legyenek életük utolsó pillanatáig.”

Ilyés Nikolett
a Glamour Gold golden retriever kennel tulajdonosa
www.glamourgold.hu

Előző «
Következő »