Gödöllői Kutyasport Központ

  • 2021-09-24

Gödöllőn kutyaiskola 1959-óta működik. Először az Ady Endre sétányon nyitotta meg kapuit a kutyabarátok előtt.

Az iskola vezetője 1991 óta Halász Árpád, mesterkiképző, nemzetközi teljesítménybíró, a hazai kutyás élet meghatározó személyisége.

Az iskola 1998-tól földönfutó lett, a szó legszorosabb értelmében, hiszen a képzéseket ad hoc módon itt-ott tartották a kiképzők, így például a komplett agility pályát is utánfutón vitték egyik helyről a másikra, ahol éppen edzést tudtak tartani. Ám ebben a nehéz időszakban is kitartott az iskola csapata. Az oktatás kihasználatlan füves területeken működött. Máriabesnyőn Bartucz Ferenc tudott felajánlani egy talpalatnyi földet a kutyaovinak. Később a jelenlegi TEVA helyén 2 évig folyhatott a gazdik oktatása és a versenyzők felkészülése. Ezután a kiképzők a Vásártéri nagy parkolóban folytatták kitartóan a foglalkozásokat.

A kutyaiskola sok költözés után 2001-óta a Kőrösi Csoma Sándor utca végén, a „természetes élőhely” világát bemutató Természetvédelmi Területen kapott otthont, mely egy 3000 m2 bekerített, pályákra osztott területet.

A Központ jelene:

Közvetlenül a Központ előtt található kellő nagyságú parkoló, ahol a gazdik és oktatók kényelmesen parkolhatnak. Ideális a környék a képzéseket megelőző egészségügyi és levezető sétákra is, mert a lakóövezeten kívül nem zavaró, ha a gazdik póráz nélkül futtatják kutyáikat.

A bekerített pályák alkalmasak arra, hogy kontrollált körülményeket teremtsenek a csoportos foglalkozásoknak, és a speciális terápiás tréningeknek. A pályán állandóan kint lévő akadályok biztosítják a tanórán kívüli gyakorlás lehetőségét. A Központ közössége által épített 72 négyzetméteres fűthető klubházban rendezvényeket, előadásokat, eső esetén kiscsoportos foglalkozásokat tartunk. A pályavilágítás nagy segítségünkre van az estékbe nyúló tréningeken.

Iskolánk az elmúlt években rohamos tempóban fejlődött, ezzel is tovább növelve komfort érzetünket: fűtött angol WC, állatsimogató kicsiknek és nagyoknak, játszótér a gyerekeknek, tó a kutyák örömére…

A Gödöllői Kutyasport Központot a Kutya Barátok Sport Egyesülete működteti. Lehetőség van a Központ fejlődését támogatni is. Azt, hogy hogyan és mivel, elolvashatja a Támogatás, 1% menüpont alatt. Segítségét előre is köszönjük!

Minden kedves gazdit és érdeklődőt szeretettel várunk!

http://godolloikutyasport.hu/

https://www.facebook.com/godolloikutyasportkozpont

Előző «
Következő »