Tappancs Hidroterápiás Központ

  • 2017-11-06

“Célunk, hogy a kutyák is megkaphassák a legjobb terápiás ellátást a gyógyulásuk érdekében. Számunkra a kutya is családtag és mint ilyen, különleges törődést és támogatást érdemel.”

A 12 éves, csipődiszpláziás labradoromnak, Dokinak köszönhetően kezdtem utánajárni, hogy Magyaroszágon hol van hidroterápiás kezelés. Találtam is több lehetőséget, de egyik sem felelt meg az elvárásaimnak: a kutyám nem kapott szakszerű és személyre szabott kezelést. Kutattam tovább, végül Angliában találtam megfelelő szakembereket. Ekkor érett meg a gondolat: muszáj megtanulnom ezt a kezelési módot, mert itthon is sok beteg négylábúnak van szüksége segítségre. Angliában diplomát szereztem.

Ma már képzett szakemberként tudom, jól tettem hogy nem hagytam annyiban a dolgot és ragaszkodtam a szaktudáshoz.

Mindennek már több mint két éve. A Magyar Fizioterápiás Társasággal, és számos állatorvossal is együtt dolgozom. Bencze-Kovács Ágnes fizioterapeuta kollegám szintén a központ területén várja a gyógyulni vágyó kutyákat. Központunkban speciálisan kutyák részére tervezett és kialakított medencében, az Európai Uniós szabványoknak megfelelő vízminőséget alkalmazzuk.

Az álmom annak idején az volt, hogy egy olyan központot hozzak létre, ahol a kutya széleskörű, szakszerű ellátást kaphat, mely a gazdit is megnyugtatja. Mindezt Budán kellemes környezetben.

http://kutyauszoda.hu/

A hidroterápia alatt a kutyák izületein kisebb a terhelés, ezért rengeteg előnye van:

  • Enyhíti a fájdalmat, merevséget és duzzanatot
  • Erősíti az izomzatot az izületek megterhelése nélkül
  • Segíti a vérkeringést
  • Javítja a mozgástartományt
  • Javítja a szív- és érrendszeri erőnlétet
  • Jó hatással van a közérzetre így az élet minőségét is javítja
Előző «
Következő »