• Főoldal
  • >
  • News
  • >
  • Külföldön is felfigyeltek az 1. Lóbarát Fesztiválra

Külföldön is felfigyeltek az 1. Lóbarát Fesztiválra

  • 2024-10-04

A közel 200 résztvevőt számláló 1. Lóbarát Fesztivált a nyitottság, a közös gondolkodás, a barátságos légkör és a kölcsönös tisztelet jellemezte. A gyerekek és állatbarátok számára rendezett eseményen a lovas világ szinte minden területe képviseltette magát.

Dr. Tornyi Katalin állatorvos, a rendezvény ötletgazdája és szervezője elmondta, hogy az 1. Lóbarát Fesztivál átfogó képet nyújtott a lovassport minden területéről. Kiemelte, hogy az egyik legnagyobb eredmény az volt, hogy a résztvevő lovasok, lótartók és szakemberek nemcsak a saját helyzetükre koncentráltak, hanem egymást jobban megismerve kezdték el rendszerben látni a lovas világot.

Különleges helyszínen került megrendezésre az 1. Lóbarát Fesztivál, ahol nemcsak a lovasok és lovak, hanem a kutyák, gyerekek, valamint az ország legkiválóbb szakemberei is könnyedén egymásra találtak.


A fotókat Csurka Lilla – Lilla Fotográfia és Dóbiás Viktória – Kertypony készítette. 
Forrás: 1. Lóbarát Fesztivál

A gyerek- és állatbarát eseményen a lovas szektor számos területét érintették. Beszéltek a takarmány-előállításról, a patkolásról és a lovasedzők kihívásairól, emellett a lovaglás mentális oldaláról is szó esett. Tornyi Katalin irányításával  a gyerekek megismerkedhettek a lófogászat rejtélyeivel is

A meghívott szakértők kerekasztal-beszélgetések, bemutatók és workshopok formájában is átadták a tudásukat.

Dr. Tornyi Katalin kiemelte:

“A leghitelesebb állatorvosok, ló- és humán fizioterapeuták, lovasoktatók, versenyzők, lótenyésztők képviseltették magukat a 25 tagú szakértői gárdában, ki-ki a saját szakterületének kiváló szakembere. Mind azon volt, hogy a lovazás, a lovakkal való élet felelősségének súlyát érzékeltesse, a hiteles forrásból való tudásszerzés fontosságát hangsúlyozza.”


A fotókat Csurka Lilla – Lilla Fotográfia és Dóbiás Viktória – Kertypony készítette. 
Forrás: 1. Lóbarát Fesztivál

A fesztivál főtámogatója az Immunovetet gyártó cég volt, ami nem véletlen. A magyar fejlesztésű termék szellemisége és értékei közel állnak a Lóbarát Fesztivál elveihez. A fermentált búzacsírából készült termék hozzájárul a lovak és kisállatok immunrendszerének támogatásához, segíti a jó immunbiológiai állapot fenntartását, valamint az idegrendszer kiegyensúlyozott működését. Ezen kívül igazoltan gyulladáscsökkentő, immunmoduláló és antioxidáns hatású, valamint védi a bélcsatorna funkcióit is.

Dr. Tornyi Katalin állatorvos többször is tesztelte a termék hatását kisállatoknál és lovaknál, fiatal és idősebb egyedek esetében egyaránt. Az immunrendszer támogatása kulcsfontosságú volt a minőségi élet fenntartásához, különösen krónikus betegségekben szenvedő vagy tartós stressznek kitett állatoknál, ahol a sikeres komplex terápia része lett. Saját tapasztalatai rendkívül meggyőzőek voltak, ezért azóta is szívből ajánlja betegeinek.

 

Előző «
Következő »