• Főoldal
  • >
  • News
  • >
  • Báránybőrbe bújt jótékonyság: Segítség kell a whitbyi birka-menhelynek!

Báránybőrbe bújt jótékonyság: Segítség kell a whitbyi birka-menhelynek!

  • 2024-03-26

Figyelem!  Ez nem egy szomorú történet, bár a címe alapján az is lehetne. Ez inkább egy olyan sztori, ami garantáltan mosolyt csal az arcodra, és közben még segíthetsz is!

Szóval, van egy menhely az angliai Whitbyben, ami kifejezetten a bajba jutott birkákat fogadja be. A helyet Sharon Lawlor vezeti, aki mostanában eléggé „rá van szorulva a gyapjas segítségre”.  Az állatmenhelynek ugyanis nincs elég pénze a fenntartásra, miután elveszítette néhány „legjobb támogatóját” az elmúlt években. A menhelyen jelenleg 300 birka lakik, akik keményen megérezték a telet. Lawlor asszony elmondta: “Ha elfogy a pénz, el kell adnom a helyet és le kell szűkítenem a befogadott állatok számát, ami összetörné a szívem.”

De miért pont a birkák? Lawlor eredetileg táncruhát gyártó céget vezetett, amit 2009-ben átadott a lányának. “Üresnek éreztem magam” – mesélte. “Mindig is éreztem, hogy van valami nagyobb célja az életemnek.” Aztán látott egy rövid videót egy bántalmazott állatról, és innentől kezdve nem volt kérdés. Feladta a cégét, elköltözött Scarborough-ból Maltonba, és elkezdte befogadni a gazdátlan birkákat és árva bárányokat. “Sokan a mostani birkáim közül még újszülöttként kerültek hozzám, és felneveltem őket” – mondta. “Rehabilitáljuk őket.”

Lawlor asszony adománygyűjtésbe fogott, hogy megmentse a menhelyet. “Kimerítettem minden tartalékomat, ezért most csak annyi a cél, hogy átvészeljük a nyarat. Utána megnézem mennyi pénzünk marad, és feltöltöm a tartalékainkat. A menhely fenntartása éves szinten körülbelül 70.000 fontba kerül. Én pedig nem adok magamnak fizetést a menhely bevételéből.”  -tette hozzá.

A kemény tél miatt sáros lett a terület, ráadásul megemelkedtek az állatok takarmányának és almozásának a költségei is. A volt divattervező most a birkái gyapjából szőnyegeket készít, és sétákat is szervez a birkákkal a látogatóknak. “Őszintén szólva, céltalannak érezném az életemet a birkáim nélkül” – mondta. “Ők tartanak életben. Ez több, mint egy vállalkozás, több, mint egy menhely. Ők a családom, ők a bárányfelhőim.”

A menhely nem csak a birkákról szól, hanem Sharon elhivatottságáról is, aki a szenvedélyét tette fel a bárányok megmentésére. A gyapjas bundák mögött ott dobog egy hatalmas szív, tele szeretettel és gondoskodással.

A birkaédent itt találod, ha támogatnád őket: Facebook, Sheep Sanctuary.

Indruch Beáta

 

Forrás: BBC

 

 

 

Előző «
Következő »