• Főoldal
  • >
  • News
  • >
  • Nem indult eljárás állatkínzás miatt a bezárt kutya ügyében

Nem indult eljárás állatkínzás miatt a bezárt kutya ügyében

  • 2019-04-14
Gazdája nem tudott mit kezdeni kutyájával, így a házban bezárva tartotta Tiszafüred-Örvényen. A postásnak tűnt fel, hogy valami nincs rendjén, értesítették a helyi gyepmesteri telep munkatársát. Mint kiderült, a fiatal négylábú nem volt teljesen sorsára hagyva, ám az eset felkavarta a közvéleményt.

Március végén Tiszafüred-Örvényen már hosszú ideje senki nem vette át a leveleket az egyik családi háznál. Életjelek nem érkeztek a házból, egyedül egy kutya csaholását lehetett hallani. A kézbesítő egyik ismerősén keresztül jutott el az információ a Tiszafüredi Gyepmesteri Telephez.

Másnap kimentünk egy rendésszel, hogy felmérjük a helyzetet. A központi segélyhívón keresztül bejelentést tettünk. A járőr rendkívül gyorsan kiért. Amikor az ablakon benéztünk, egy fekete labrador jellegű kutyát láttam az egyik szobában – vázolta kérdésünkre Kardos Attila, a füredi gyepmesteri telep munkatársa.

Nem tudták, hogy segítségre szoruló ember nincs-e a házban. Végül sikerült elérni az ingatlan tulajdonosát, aki beengedte a szakembert és a járőrt. Mint kiderült, a kutyát a gyereknek vették, de mikor elköltöztek albérletbe, oda nem vihették magukkal. Ezért bezárták a házba és – elmondásuk szerint –, rendszeresen látogatták.

Úgy vettem észre, a kutyát nem az viselte meg, hogy be volt zárva a szobába, hanem az, hogy kölyökkora óta nem volt megfelelően táplálva – vélekedett a szakember.

Elmúlt egyéves, vélhetően keverék. Nem lehet megmondani, milyen kutya lett volna, hiszen a fejlődésén látszik, hogy alultáplált – folytatta.

A fiatal kutya a gyepmesteri telepen lelt új otthonra, gazdája önként mondott le róla. Egyelőre nem keresnek neki új otthont. Most megfigyelés alatt tartják. A telep dolgozói a Máté nevet adták neki. Úgy gondolják, állatkínzás nem történt, de az eset jól példázza a nem megfelelő állattartást. Betegségre utaló jeleket, tüneteket nem fedezték fel nála, jó eséllyel gyorsan felépülhet.

Az eset március 26-án történt, a kutya hosszú láncra volt kötve az egyik szobában, előtte egy lábasban csak ivóvíz volt.

Hetente négyszer látogatták

A házban az állaton kívül más nem tartózkodott.

Úgy tudni, a helyszínre érkező járőr megállapította, hogy az állatkínzás feltételei nem teljesültek, így eljárás nem követte a történteket. A tulajdonos elmondta, egyik családtagjuk heti négy alkalommal látogatta a kutyát, és olyankor enni adott neki. Gazdája vidéken dolgozik, nem tudott foglalkozni vele.

Örült annak, hogy a négylábú végül a gyepmesteri telepre került.

Forrás

Előző «
Következő »