• Főoldal
  • >
  • News
  • >
  • Ő lehet a világ legszebb macskája? – Újabb magyar cica lehet esélyes

Ő lehet a világ legszebb macskája? – Újabb magyar cica lehet esélyes

  • 2023-07-17

Jelenlegi állás szerint a világ legszebb macskája Spartacus, a bengáli cica, ám most vetélytársra talált Hercules személyében. A plussz érdekesség a történetben pedig az, hogy a két vetélkedő cicának ugyanaz a gazdája, Csilla, így a két cica is együtt él egymással.

A cicák büszke gazdája Ferencz Magdolna Csilla rajong a macskáiért, és szeretne a legjobb lenni a tenyésztők között.

“Mindig is tudtam, hogy amolyan ”macskás öregasszony” leszek és ha már így lesz, miért ne legyek ebben a legjobb? Nálam mindig vannak apróságok, mert aki csak látott már pici bengáli macskát, az tudja, hogy nincs náluk cukibb lény a világon”- fogalmazott a gazdi, aki egyébként mestertenyésztő, és kiemelkedő a szakmájában.

Csilla azt is elmondta, hogy tisztában van azzal, hogy nem a legsimulékonyabb fajtát választotta, hiszen az ősi, vad ösztönökkel bíró bengáli cicák megkövetelik gazdájuktól a határozottságot.

“Herkules pici korától kezdve csodacicának számított, így nagy eséllyel a mára már nyugalmazott Spartacus nyomdokaiba léphet.Madridba mentünk Herkulesért, júniusban hoztuk haza, és a következő héten elvittük Olaszországba, ahol rögtön megnyert egy versenyt. Látszott, hogy nagyon nagy reményeket fűzhetünk hozzá”- mesélte büszkén gazdi.

Csilla elmondása szerint a két macska nem igazán jön ki jól egymással, hiszen mind a ketten kandúrok.

“Ők sokáig jól elvoltak együtt, míg a Herkules nem lett ivarérett. Ahogy ivarérett lett, abban a pillanatban összemartak, ezért most már külön laknak, mert nem bírják egymást, versengtek a nőstényekért. Tehát vetélytársak lettek minden tekintetben”- tette hozzá Csilla, aki jelenleg 23 macskát nevel az otthonában.

Csilla fontosnak tartja az állatvédelmet is, ezért megalapította a partacus az Állatokért Alapítványt.

“Elsősorban a bengáli macskák mentése a fő célunk. Előadást is tartunk gyerekeknek az ivartalanítás fontosságáról, a védőoltásokról, hogy felelős állattartókká váljanak a gyerekek” – zárta gondolatait Ferencz Magdolna Csilla.

Forrás

 

 

Előző «
Következő »