• Főoldal
  • >
  • News
  • >
  • 10 gyönyörű kutyusnak adott életet a vakvezető kutyus, Zina

10 gyönyörű kutyusnak adott életet a vakvezető kutyus, Zina

  • 2023-09-07

Zina, a Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány négy lábú barátja, aki tíz gyönyörű kölyköt hozott a világra. Az alapítvány szerint mind az anya, mind pedig a kölykök jól vannak.

Zina csodálatos anyukája a kölykeinek

A Baráthegy Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány nagyszerű híreket osztott meg közösségi oldalán. Zina, a vakvezető kutya, életet adott kiskutyáinak. Ráadásul rögtön tíz kis kölyköt hozott a világra!  Az alapítvány szerint a kiskutyák mind sárgák, melyből hat kislány és négy kisfiú született.

A kutyusok szerencsére egytől egyig egészségesek, sokat esznek és jól alszanak. Zina már a negyedik alkalommal adott életet a csodálatos, jövőbeli vakvezető kutyáknak, így a jövőben már nem élheti meg többször az anyaság örömeit. Az alapítvány munkatársai azonban mélyen meghatódva figyelték, milyen gondoskodó és szeretetteljes anya Zina már az első pillanattól kezdve.

Az alapítványról

A Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítványt 2006-ban alapították. Fő tevékenységük a vakvezető kutyák kiképzése és azok vak vagy látássérült tulajdonosokhoz juttatása. Magyarországon a látássérült emberek alig egy százalékát segíti vakvezető kutya, noha mindennapi életükben nem is lehetne hasznosabb segítség, mint a vakvezető kutyusok. 2016 óta az alapítvány átlagosan tizenöt vakvezető kutyát adott ingyenesen a látássérülteknek.

Forrás

Előző «
Következő »