Amerikai görbefülű

  • 2023-03-16

Az amerikai görbefülű macskafaj kialakulásának különleges története van. 1981-ben, Kaliforniában rátaláltak egy kismacskára, aki furcsa, hátra hajló füleivel hamar a figyelem középpontjába került.

Később ő lett a fajta megalapozója, hiszen négy kiscicája született, melyből kettőnek ugyanolyan hátra hajló fülei lettek. A szakemberek szerint ezt a vonást, egy domináns gén okozta.

Szőrzete puha és selymes, lehet rövid és felhosszú is, ám heti egyszeri fésüléssel könnyedén karban lehet tartani. A színe lehet fehér, kék, fekete, vörös, krém, csokoládé, lila, ezüst, arany, barna, vagy teknőcbarna is.

Születésénél a füle még egyenes, és csak 2-10 napos kor között kezdenek el hátra hajlani, majd négyhónapos korukra érik el a fülek jellegzetes formájukat.

Az amerikai görbefülű emberbarát, kedves és barátságos fajta. Mérsékelten aktív, kíváncsi és okos, szereti a gazdija minden mozdulatát figyelemmel kísérni. Mint a legtöbb macska, ő is uralkodó természetű, így követeli magának a figyelmet, az ételt, vagy bármi mást, amit éppen szeretne. Figyelmes és alkalmazkodó cica, így minden család számára ideális lehet.

Forrás

 

Előző «
Következő »