Bengáli macska

  • 2023-03-16

A bengáli macska az Amerikai Egyesült Államokból származik, és a Dél-Ázsiában őshonos leopárd macska, és a házi macska keresztezéséből hozták létre  fajtáját.

A bengáli cica (tigris macska) szemei általában zöldek vagy a seal pont színű példányoké kékek, fülei kicsik, de szélesek és lekerekített végűek. Testalkatuk hosszúkás, és atlétikus, erős izomzattal rendelkeznek.

A tigris macska gyönyörű, márvány-mintás, leopárd foltos szőrzetével és élénk, barátságos természetével hamar az ember szívébe lopja magát. Az alapszínek közül a narancs, az arany, a sötét sárga és a homokszínek megengedettek, mintáját tekintve lehet márványos vagy pöttyös.

Alaptermészetét tekintve igencsak aktív, domináns, okos, tanulékony, megbízható és kíváncsi fajta, ám emellett sok-sok figyelmet is igényel a gazditól.

A bengáli cicák nagyon szeretnek játszani és sokat mozognak, így kedvező lehet számukra a nagyobb tér és a kert. Mindenképp vegyünk nekik sok játékot, mászó vagy kaparófát, amivel mozgás, és játékigényét kielégítheti. A vizet, és az intelligencia fejlesztő játékokat is nagyon kedvelik.

Szeretik a társaságot, és jó párost alkothatnak a nyugodtabb fajtákkal, például a perzsa, és a brit rövidszőrű cicával.

 

Forrás

Forrás

Előző «
Következő »