• Főoldal
  • >
  • Cikkek
  • >
  • Egy örökbefogadott kutyus mentette meg gazdája életét- Erős kötelék fűzi őket egymáshoz

Egy örökbefogadott kutyus mentette meg gazdája életét- Erős kötelék fűzi őket egymáshoz

  • 2023-03-30

Szokták mondani, hogy a mentett kutyák hálája és szeretete semmihez sem fogható. Az 5 éves németjuhász-labrador keveréket Rubyt,  idős gazdája nem rég fogadta örökbe, a kutya hűsége azonban azonnal megmutatkozott. A kutyus gazdája egyik pillanatról a másikra rosszul lett majd beesett egy mély vizesárokba, életét az örökbefogadott kutyája mentette meg, aki segítséget hívott hozzá.

Angliában egy idős férfi és frissen örökbefogadott kutyája Ruby egy közös sétára indult, amikor a gazdi váratlanul rosszul lett, leesett a vércukra és beesett egy mély vizesárokba. A kutya azonnal tudta mit kell csinálnia, és hangos ugatásba kezdett.

„Amikor magamhoz tértem, fogalmam sem volt, hol vagyok, és mi történt. Éreztem, hogy a csizmám megtelik vízzel, de mozdulni sem volt erőm. Hallottam Ruby ugatását, így hívott nekem segítséget”- emlékezett vissza a gazda a történtekre.

Szerencsére Ruby kitartó ugatását meghallották a közelben, így sikeresen rátaláltak az idős férfire és kisegítették az árokból.

“Mindent megtett, hogy valaki rám találjon, annyi szent. Amikor összeszedtem kicsit magam, megpróbáltam felkapaszkodni az árokparton, de minden csurom víz volt, és folyton visszacsúsztam” – mesélte Peter Bradley, az idős úr.

Később mikor hazaértek Peter Bradley újból eszméletét vesztette. Ruby azonban ismét felismerte, hogy baj van, és kétségbeesett ugatásának köszönhetően ismét rátaláltak gazdájára.

„Otthon ismét elájulhattam, és a következő dolog, amire emlékszem, hogy a barátom mellettem áll, és szólongat. Úgy talált ránk, hogy Ruby rajtam feküdt. Azonnal kihívta a mentőket” – idézte fel a történteket Bradley.

Bradley elmondása szerint Ruby azt is felismerte, hogy a mentősök segíteni próbálnak neki, így őket közel engedte gazdájához.

„Ruby nagyon hamar elkezdett hozzánk kötődni, olyan érzés mintha mindig is együtt lettünk volna. Minden nap elmegyünk sétálni, és most, hogy ő velünk van, sokkal nagyobb biztonságban érezzük magunkat. Ő a mi kis hősünk!” – tette hozzá Peter és kedvese, Debbie.

Forrás

Fotó: Dogs Trust

 

Előző «
Következő »