• Főoldal
  • >
  • News
  • >
  • Egy tehén és gazdája utazott a személyvonaton Svájcban

Egy tehén és gazdája utazott a személyvonaton Svájcban

  • 2023-03-31

Svájcban több utas is lefényképezte a jelenetet, ahogyan  a tehén és gazdája békésen utazik együtt egy személyvonaton.
Az esetben belpolitikai vita kerekedett, hiszen ilyen nagy testű állatot tilos a tömegközlekedési eszközökön szállítani.

A gazda elmondása szerint a fiatal jószágot a St. Galen-i vásáron vette meg, majd pár megállót utazott vele a vonaton. Az emberek megdöbbenve nézték a jelenetet, majd elismerték a gazda állatszeretetét, aki még vödröt és kefét is hozott magával arra az esetre, ha az állat összepiszkolná a vonatot.

Sem a vasúti társaság, sem pedig a rendőrség nem büntette meg a gazdát, ám az ügyészség és az állategészségügyi felügyelőség górcső alá vette az esetet, és kivizsgálja, hogy a történés megsértette-e az állatvédelmi törvényt.

A gazda azzal érvelt cselekedete mellett, hogy ha más is szállíthat háziállatot a vonaton, akkor neki is ugyanúgy joga van hozzá, és nem követett el szabálysértést azzal, hogy pár hónapos jószágát egy-két megállónyira utaztatta.

A vasúti társaság könyörületes maradt a gazdához, így nem indítottak eljárást ellene, viszont jelezték a svájci gazdák felé, hogy ez az egyszeri eset ne váljon szokássá, hiszen tilos a tömegközlekedési eszközökön nagy testű állatot szállítani.

A közvélemény összefogott és kiállt a mezőgazdasági termelő mellett, aki ékes példája annak, hogy az ember és az állat békében megfér egymás mellett.

Ez az eset is jól bizonyítja, hogy Svájcban mennyire tisztelik és megbecsülik az állattartó gazdákat.

Forrás

Előző «
Következő »