• Főoldal
  • >
  • News
  • >
  • Ezzel a kerítéssel megelőzheted, hogy a cicád eltűnjön a kertedből

Ezzel a kerítéssel megelőzheted, hogy a cicád eltűnjön a kertedből

  • 2023-07-20

Ha nem szeretnéd, hogy macskád messzire elkalandozzon és bajba kerüljön, használj egy olyan kerítést, amely megakadályozza mindezt.

A macskák imádják a szabadságot, így nehéz őket bezárva tartani, különösen, ha egy családi házban éltek. Ezen kívül persze semmi sem vonzza őket úgy, mint a külvilág, ahol új dolgokat fedezhetnek fel.

Sajnos a szabadon való kóborlás sok veszéllyel jár, mivel a macskák balesetet szenvedhetnek, ha elütik őket egy autó, üldözheti őket egy kutya, vagy megmérgezhetik őket.Ezért egyre több macskatulajdonos próbálja megvédeni kis kedvencét egy speciális kerítés kialakításával.

A macskabiztos kerítés lényege az, hogy megakadályozza a macskákat a kertből való kijutásban. Számos változata létezik ennek a macskabiztos kerítésnek, de mindegyiknek ugyan az az alapvető célja.

Az egyik legegyszerűbb módja a védelemnek, ha a kerítés tetejére plexiüveg falat helyezünk, amelyre a macska nem tud rákapaszkodni. Hasonló módszer azonban az is, ha forgó rudakat vagy görgőfelületet helyezünk a kerítés tetejére, ami szintén lehetetlenné teszi a kapaszkodást.

Hatásos megoldás lehet továbbá, ha a kerítés végét befelé hajlítjuk, így biztosan megakadályozzuk a mászást, de vásárolhatunk olyan hálót is, amelyet a kerítésre lehet felszerelni.

Fontos, hogy a kerítés legalább 2 méter magas legyen, és az alsó részen ne legyenek lyukak vagy résnyi hézagok, amik alatt a macska át tudna mászni. Szintén fontos, hogy ne tudjon átjutni a rácson és ne legyen a kerítés közelében olyan fa, amiről átugorhatná a kerítést.

Bármelyik módszert is alkalmazzuk, ne felejtsük el értesíteni a szomszédokat, különösen, ha az ő telküket is érinti a változtatás!

Egy különálló macskaól is megoldás lehet!

Ha nem szeretnéd átépíteni a kerítést, akkor készíthetsz egy külön oltalmazott kennelt a macskádnak, amelyet akár a házzal is összeköthetsz.

De építhetsz egy “futóteret” is a macskáknak a házon kívülre, polcokkal, alagutakkal és vízvezetékcsövekkel. Ezek a kennelek  általában átlátszó anyagból és drótkerítésből készülnek, így a macskák friss levegőhöz és napfényhez jutnak. Ennek köszönhetően pedig látják a külvilágot, de csak a telek határáig terjedhet a mozgásuk.

Forrás

 

Előző «
Következő »