• Főoldal
  • >
  • News
  • >
  • Íme néhány tipp, hogy okosabban költsünk a kedvencünkre

Íme néhány tipp, hogy okosabban költsünk a kedvencünkre

  • 2023-09-01

Tudjuk jól, hogy az állattartás is hatással van a háztartási költségvetésre. Az élelem, az orvosi költségek, a jutalomfalatok, játékok és pórázok, nyakörvek mind rengeteg pénzbe kerülhetnek. Azonban vannak módok a pénzmegtakarításra: a realsimple.com segítségével most megmutatjuk őket.

Figyelj a promóciókra

Mint a mindennapi életben, érdemes keresgélni az akciók és kedvezményes árak után a háziállat felszerelések területén. Mindent megvásárolhatsz az interneten, és az árak időről időre csökkennek. Amikor az élelemről van szó, fontolóra veheted a nagyobb mennyiségben való vásárlást az akciók idején – figyelve a szavatossági időre –, mivel ez akár több ezer forintot is megtakaríthat neked.

Minőségi élelem kedvezőbben

Mindenkinek az a vágya, hogy háziállatai magas minőségű, mesterséges összetevőktől mentes ételeket kapjanak. Az ilyen tápokra néha egy vagyont költhetünk, de ez nem feltétlenül szükséges. Fontos azonban ellenőrizni a olcsóbb ételek összetevőit. Ideális esetben a hús legyen az első összetevő, és érdemes kerülni az állati melléktermékeket és a kukoricát.

Egy szakértő szerint: “Mindkettő gyenge minőségű töltőanyag, amelyet az élelmiszerek olcsó felturbózására használnak” – mondja a szakértő. A kukorica általában emésztetlen az állatok számára, és az emésztőrendszeren keresztül halad át anélkül, hogy valódi táplálékot biztosítana. Egy másik jó alternatíva a gabonamentes táp, amely édesburgonyát használ a hús mellett.

Macskatulajdonosoknak különösen fontos figyelembe venni az élelem elsődleges fehérjeforrását. Kerülni kell azokat a termékeket, amelyek csak a tenger gyümölcseit, különösen a halat tartalmazzák elsődleges fehérjeforrásként.

“A hal alacsonyabb tiaminszintet okozhat, amely elengedhetetlen tápanyag macskája egészségéhez. Sok cica allergiás lesz a halakra, mert általában több méreganyagot tartalmaznak, mint más, fehérjékben gazdag élelmiszerek”– mondta a szakértő.

Ezen stratégiák alkalmazásával biztosíthatod, hogy szeretett háziállataid megkapják, amit megérdemelnek, miközben bölcsen gazdálkodsz a költségvetéseddel.

Forrás

Előző «
Következő »