Lovagol a gyerek

  • 2023-11-09

A legtöbb szülő életében elérkezik a pillanat, amikor gyermeke szeretne lovagolni járni. Sok esetben ez egy múló hóbort, aminek a kamaszkor véget vet, de életre szóló hobbivá, sporttá is válhat. Az első lovaglóórát megelőzően érdemes a fontosabb felszereléseket beszereznünk a gyermeknek.

– kobak

– gerincvédő

– lovaglónadrág

– lovaglócipő vagy lovaglócsizma

– lovas kesztyű

– funkcionális felsőruházat, az évszaknak megfelelően.

Ha a gyerek kitartó és úgy látjuk, hogy évekig tartó tanulási folyamat veszi kezdetét, érdemes lovastáborokba íratni, vagy olyan lovardát keresni, ahol a ló körüli teendőket is megtanulhatja, mert ez ugyanúgy a sport szükséges velejárója. A ló igényeinek kielégítése, jóérzésének biztosítása a lovas és a lovarda feladata.

Fontos megtanulni a ló felkészítését a munkára: helyesen lecsutakolni, felnyergelni, kantározni, szükség esetén fáslit/ínvédőket felhelyezni. Ezek az előkészületek megalapozzák a ló és ember közti kötődést.

Ez a sport a gyerekek testi – lelki fejlődésére is pozitív hatással van, éppen ezért terápiás állatoknak is alkalmasak. A lóval való kapcsolat egészen különleges érzés, aki ezt megtapasztalja, annak nagy eséllyel egész életében szüksége lesz rá.

Mány Tünde

Képek forrása: https://www.google.hu/

Előző «
Következő »