• Főoldal
  • >
  • Cikkek
  • >
  • Szoros barátságot kötött egymással a kutya és az őz

Szoros barátságot kötött egymással a kutya és az őz

  • 2023-04-12

Holly egy erdő melletti házban él fekete kutyájával. A hölgy általában egy kis étellel szokott kedveskedni a természetben elő állatoknak, amelyet egy madáretetőbe tesz bele nekik, azonban azt sose gondolta volna, hogy egyszer az etetőből kihullott magvakból egy őzike fog majd mazsolázni. A gazda elmondása szerint a félénk gida felfigyelt kutyájára, akivel azóta is a kerítésen keresztül találkoznak minden nap.

Aranyos videó terjed a közösségi médiában, ahol egy hatalmas fekete kutya és egy erdei őz farkasszemet néz egymással a kerítésen keresztül. A gazda elmondása szerint  a kutyus eleinte meglepően fogadta a barátkozni vágyó állatot, ám azóta  minden nap felkapaszkodik a kerítésre, és üdvözli az erdőlakót, akit Sassynek neveztek el.

„Huey eleinte nem igazán tudta, mihez kezdjen vele, és felettébb óvatosan viselkedett. Így hát kedvesen beszéltem mindkettőjükhöz, hogy érezzék, minden rendben van, biztonságban vannak. Aztán szép lassan ők is elkezdtek cseverészni egymással. Egyszerűen imádnivalóak. Nagyon szeretem nézni őket” – mesélte mosolyogva Holly, a gazdi.

Holly elmesélte azt is, hogy kutyáját 9 éve fogadta örökbe, aki háláját úgy fejezi ki, hogy mindenkitől próbálja megvédeni gazdáját, de az erdei gidának azonban hamar sikerült belopnia magát Huey szívébe.

Az őz feltétel nélküli bizalmát az is mutatja, hogy azóta két kis borját is megmutatta a kutyának, aki hatalmas örömmel fogadta a kis családot.

A szívmelengető történet is bizonyítja, hogy bármilyen állatfaj tökéletesen megfér egymás mellett, sőt még szoros barátságot is tudnak ápolni egymással.

A kutyusról és az erdei őzről készült videó az alábbi linken tekinthető meg:

https://www.instagram.com/reel/CfklIBZA4KP/?utm_source=ig_embed&ig_rid=cb8bd2ba-db68-47fa-a973-765c15394bfa

Forrás

 

 

 

 

Előző «
Következő »