Duroc

  • 2023-03-02

Hústermelő fajta.

A zsíros réteg vastagsága legfeljebb 1,8 centiméter. Sörtéi színe barnásvörös, hossza 1,8 méter. Erős szervezeti szilárdságú, teste és csontozata robusztus, rámás, háta feszes, a lábai erőteljesek. Nyaka rövid, mellkasa hengeres. Feje jellegzetesen kúpos alakú, kissé rövid, széles homlokkal. Az orrhát enyhén homorú. Fülei rövidek, a haránt középvonaltól megtörtek, előre billenők. Bőre rózsaszín, körmei palaszürkék, túrókarimája sötétbarnától a kékes színűig terjedő árnyalatú, pigmentált. Szőre sima és sűrű, színe a sötét cseresznyepirostól a sárgás világos vörösig terjed. A hízósertés előállításban apai partner, a keresztezésekben, kiválóan kombinálóik, így a magyar nagyfehérrel, a magyar lapállyal és az ezek keresztezéséből származó F1 kocákkal, illetve a pietrain fajtával is. Nagy, életerős, egyöntetű utódai születnek, melyek stressz és technológiatűrőek.

Előző «
Következő »