• Főoldal
  • >
  • Cikkek
  • >
  • Igazi otthont adott az árva kutyáknak egy állatorvos- Régi álmát váltotta valóra

Igazi otthont adott az árva kutyáknak egy állatorvos- Régi álmát váltotta valóra

  • 2023-03-28

Az egész világon szenzációnak örvend a lengyel  állatorvos által készített “kutya falu”, amely többszáz kutyának nyújt otthont az örökbefogadás előtt. A férfi célja ezzel, hogy az állatok otthonosan környezetben legyenek addig is, amíg  nincsen gazdájuk. A lengyel állatorvos szenvedélyesen szereti az állatokat és a munkáját, és ezzel a cselekedetével elmondása szerint egy régi álmát válthatta valóra.

A  falu egy klinikához és egy állatrehabilitációs központhoz kapcsolódó állatmenhely mellett helyezkedik el, a délkelet-lengyelországi Przemyśl városában. Az ötlet megálmodója  Radosław Fedaczyński, akinek szívügye az állatok jólléte.

„Az az elvem, hogy a kutyáknak jobb körülmények között kell élniük, mint bántalmazóiknak”- mondta az állatorvos.

A házak vidámak és színesek, fűtéssel, melegvízzel és kanapékkal vannak ellátva, hogy igazán otthon tudják érezni magukat az állatok. Emellett kutyákat rendszeresen gondozzák, és felügyelik egy kamera rendszer segítségével.

“A przemyśli kutyafaluban a kutyák megtanulják, mit jelent boldognak lenni. Szeretnék rehabilitálni a kutyákat és meggyógyítani a lelküket, hogy amikor új otthonukba kerülnek, egy teljesen boldog kutyát kapjon az új gazdi. „És ami a legfontosabb, hogy még menhelyen élve is lehet boldog kutya. Különösen az idős és beteg kutyák tölthetik ott életük őszét”- zárta a lengyel állatorvos.

A következő célkitűzés, hogy a kutyák számára létrejöjjön egy úszómedence, rehabilitációs szoba és egy vízi játszótér is.
Ezt az ötletet adományokkal is lehet támogatni, és eddig több mint 600 000 złoty (több mint 130 000 euró) pénzösszeg gyűlt össze.

Forrás

 

 

 

Előző «
Következő »