• Főoldal
  • >
  • News
  • >
  • Megérkezett az utánpótlás- A legcukibb keresőkutyák már kiképzés alatt!

Megérkezett az utánpótlás- A legcukibb keresőkutyák már kiképzés alatt!

  • 2023-08-30

Jelenleg mindössze négy kiskutyáról van szó, akik hamarosan elszánt szolgálati kutyákká válnak: Daisy, Turbi, Díva és Emily a katasztrófa-menedzsment jövőbeli kutatókutyái.

A Karma, Kabos és Dexter hősi kutatókutyák nevével már találkoztunk korábban: ezek a bátor kutyák épp a jól megérdemelt nyugdíjas éveikre készülnek. Azonban a katasztrófa-menedzsment nem teljes kutyusok nélkül: a kiképzés már zajlik, és az új kutyusok mindenki szívét elrabolják majd!

A fókuszban  a négy játékos és ravasz kis kölyök áll: Daisy, Turbi, Díva és Emily, akik jelenleg játék és felfedezés örömeivel vannak elfoglalva, miközben megismerik a körülöttük lévő világot. Ezzel párhuzamosan játékos módon megismerkednek a jövőbeni munkakörnyezetükkel is.

A Katasztrófavédelem Országos Parancsnoksága egy Facebook bejegyzésben részletezi: “„Szokják a benti létet, a tűzoltókat, a riasztást, a mélyben és magasban mozgást, a szolgálati kocsiban való utazást, a szirénát, a sötétben és a világosban történő munkavégzést. „Az a kutya, amelyik bármilyen körülmény között stabilan tud koncentrálni a játékára, vagy a jutalomfalatra, a későbbi munkája során is kiemelkedően tud majd teljesíteni.”

Íme Daisy, a 16 hetes munkára szánt angol springer spániel szuka, és Turbi, a 12 hetes munkára szánt cocker spániel hím. Majd ott van Díva, az 8 hetes belga malinois szuka, és Emily, egy 6 hónapos belga malinois szintén szuka, akiket Leczki Sarolta tűzoltó dandártábornok büszkén mutatott be.

A videót az alábbi linken lehet megtekinteni: https://www.facebook.com/watch/?v=678423881002871

Forrás

Előző «
Következő »