• Főoldal
  • >
  • Cikkek
  • >
  • Nem iszik elég vizet a cicád?- Ez állhat a probléma mögött

Nem iszik elég vizet a cicád?- Ez állhat a probléma mögött

  • 2023-03-27

A macskáknál gyakran előforduló probléma, hogy nem isznak elegendő folyadékot, amely számos egészségügyi probléma kialakulásához vezethet. Sok gazdi küzd azzal, hogy kedvencét valamilyen módon rávegye az ivásra, ám ez koránt sem könnyű feladat, sőt, inkább egy mindennapi kihívásnak mondható. Szerencsére hoztunk néhány tippet, amivel cicád egyenesen imádni fogja a vizet.

A macskák számára elengedhetetlen a megfelelő folyadékbevitel, hiszen a dehidratáltágszámos egészségügyi következményekkel is járhat.
Ilyenek például a húgyúti betegségek és a kristályképződés, de az egészséges veseműködés szempontjából is rendkívül fontos az elegendő folyadékfogyasztás.

Miért nem szeret a cicám vizet inni?

Az ok, amiért a cicák nem kedvelnek vizet inni az, hogy meglehetősen kényesek a víz minőségére és tisztaságára.
Így ha a tálkájukba töltjük a csap vizet, érdemes gyakran cserélni azt, hiszen könnyen porréteg alakulhat ki rajta, amit a cica nem szeret. Emellett klóros, vagy a nagyon kemény vízből sem szeretnek inni, így a legjobb, ha a nap folyamán többször is újra töltjük számukra a friss vizet.

Tippek, hogyan szerettesd meg cicáddal a vizet

Mivel a macskák számára nagyon fontos a higiénia, az egyik fontos dolog, amelyre figyelni kell, a tálkák tisztasága. Öblítsük, és tisztítsuk rendszeresen, emellett ügyeljünk arra is, hogy a víz mindig legyen friss és tiszta.
Ha biztosra akarunk menni, szerezzünk be egy itatókutat kedvencünknek, amely folyamatosan szűri a vízben található szennyeződéseket, emellett pedig a keringetés hatására oxigéndúsabbá válik. Így a víz mindig friss, és jó ízű lesz a cicánk számára.

Forrás

 

Előző «
Következő »